Skip to content

Instantly share code, notes, and snippets.

Embed
What would you like to do?
review scaune
<blockquote>1 – Ai gresit la alegerea scaunului. Un scaun “stralucitor” dar nimic in comun cu ergonomia.</blockquote>
+1
Ionuț, am fost în situația ta pentru mult timp (vreo patru-cinci ani). În fiecare an cumpăram alt scaun, deoarece toate aveau obiceiul să se „strice” după perioada „de garanție”. Ce s-ar putea strica la un scaun?
- Tapiseria se tasa (nu e cazul la scaunul prezentat de tine)
- Pistonul ceda (iar atunci aveam ceva mai puține kg decât în prezent)
- Șuruburile, ca un făcut, începeau să se desfacă singure. Bine, le rezolvam rapid cu un imbus, dar nu era decât o soluție temporară, că se desfăceau iar.
Overall începeau să se simtă foarte incomode după o anume perioadă.
Cheltuieli totale? În jur de 3000 lei. Cumpăram scaune din ce în ce mai scumpe, în speranța că vor ține mai mult. Maxim un an și jumătate...
în 2010 am cumpărat un Embody. Aprox 4000 lei. L-am luat fără să îl testez, doar din ce am citit online. Asta pentru că:
1) am căutat/citit foarte multe reviews și am dat de foarte puține plângeri;
2) după patru scaune „de birou” am ajuns la concluzia că îți poți da seama cu adevărat cât de comfortabil este scaunul după o perioadă mai lungă de cinci minute, cât testezi în showroom. Cel puțin o săptămână, mai exact...
Prin urmare, am făcut pasul. Toți îmi spuneau că-s nebun, că dau atâția bani pe un scaun etc. You know, usual crap :)
Doi ani fast forward.
Scaunul arată ca în prima zi (bine, un pic mai prăfuit). Nu se clatină, nu s-a tasat, nu s-a stricat pistonul nu s-au slăbit șuruburile nu s-a întâmplat nimic rău. Bonus? Nu am mai avut dureri de spate, de gât, chestii d'astea ce le crezi normale.
În momentul de față am în plan cumpărarea scaunului nr. doi, din motive de extindere, ca să zic așa. Problema este că nu știu dacă să aleg tot Embody sau să încerc și Aeron (oricare ar fi, sunt convins că nu pot alege greșit din punct de vedere calitativ ;) )
Ca fapt divers, atât aeron cât și embody (și cred că toate scaunele herman miller) au o garanție de vreo patru-cinci ani (reală, aia din reclame, cu 12 ani e doar un catch, că ai trei-patru ani garanție la tapiserie, patru-cinci la pistoane etc)
Mi se pare ciudat să văd (și văd foarte mulți!) oameni care lucrează toată ziua la birou și refuză pur și simplu să investească în comfortul lor :)
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
You can’t perform that action at this time.