Skip to content

Instantly share code, notes, and snippets.

@darconeous
Last active March 22, 2024 14:45
Show Gist options
  • Save darconeous/8c7899c4d2f849b881d6c43be55066ee to your computer and use it in GitHub Desktop.
Save darconeous/8c7899c4d2f849b881d6c43be55066ee to your computer and use it in GitHub Desktop.
Hacking the Rectangular Starlink Dishy Cable
@WIMMPYIII
Copy link

WIMMPYIII commented Mar 21, 2024

Is anybody else experiencing the dish going into a reboot loop in the past couple of weeks (possibly related to a recent firmware update)?

As soon as my dish comes online and obtains internet access, it reboots within about 5 seconds. It's in an infinite loop having done this for a few days straight now.

I've replaced the cable with a brand new genuine Starlink cable, crimped with a new RJ45 on the end. I've also replaced the power supply with a quality industrial 48V 2.5A supply. The problem persists.

At this point I was confident that the dish had gone bad, but interestingly if I plug it into the stock Starlink router, it works perfectly. Something has changed which is preventing my setup from working. Nothing was changed on my end (the parts I replaced were replaced after the fault started).

Considering it reboots shortly AFTER coming online, I suspect that Starlink is detecting that I'm not using the stock router and is issuing a reboot command.

Update: Of course, after spending the past 2 days on this problem and spending money trying to fix it, I solved (or at least made some progress) 30 minutes after making this post. I unplugged the cable between the POE injector and the network switch but left the dish plugged into the POE injector. So basically the dish was receiving power but did not have anything on the other end of the wire to talk to. It booted up and came online then started downloading a firmware update. After installing the update it rebooted (normal update process). After coming back up on the new firmware I plugged the cable back into the switch. It stayed online this time and, at least for 30 minutes so far, has been rock solid. I have no idea what happened but for some reason the previous firmware threw a fit when there was something on the other end of the cable.

I had a client yesterday that had similar problems. Several power cycles router and injection brick and patiently waiting 30 minutes between. update went through and everything was fine after that.

@morehardware
Copy link

morehardware commented Mar 22, 2024 via email

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment