Skip to content

Instantly share code, notes, and snippets.

Embed
What would you like to do?
De ce nu trebuie să ne vaccinăm cu mRNA

Aflăm de persoane care au făcut ambele doze de vaccin, au dezvoltat titruri de mii de anticorpi, dar cu toate acestea au făcut forme grave sau chiar au decedat de Covid, la 1-2 luni după rapel... Dar de ce ne mirăm?!? Din păcate nu suntem toți imunologi. Și din păcate imunologii tac! Am avut zilele trecute niște cursuri la telefon cu un medic inițiat în acest domeniu. Mi-a explicat de-a fira păr... El dorește să rămână anonim, așa că nu îmi rămâne decât să fiu eu vocea lui.

👉 Asadar, dacă ai avut Covid și cineva te îndeamnă să te vaccinezi, nu știe ce vorbește. De ce?! Iată pe scurt mecanismele imunologice care se declanșează atunci când treci prin boală: În momentul în care virusul s-a fixat la nivelul mucoasei orotraheale, primul care apare este mecanismul imun imediat. Adică se activează celule locoregionale care încearcă să delimiteze și să anihileze virusul la acel nivel. În multe cazuri acest răspuns imun imediat reușește să-l anihileze, dovadă sunt formele asimptomatice sau cele ușoare de boală. Dacă infecția persistă, atunci la 2-3 zile apare răspunsul imun întârziat care înseamnă că intră în acțiune limfocitele T și B. Limfocitele T sunt produse în timus, iar cele B din măduvă osoasă. Limfocitele T (celulele T) vor declanșa mecanismul citotoxic, fiind responsabile de imunitatea citotoxică, iar limfocitele B (celulele B ) vor genera producția de anticorpi specifici. O parte dintre aceste celule, atât T cât și B, vor deveni CELULE CU MEMORIE, acestea rămânând pentru tot restul vieții în sângele nostru. Ele vor declanșa imediat, la o nouă întălnire cu același antigen/virus, răspunsul imun bazat pe secreția de anticorpi. Ați înțeles? Adică ceea ce înseamnă răspuns imun întârziat la prima întălnire cu un virus, devine răspuns imunologic rapid la următoarele întâlniri cu același virus. De aceea nu este bine să vă vaccinați dacă ați avut boala. Răspunsul imun generat de vaccin la cei care ați trecut prin Covid, apare brutal, intens, vă poate doborâ la propriu.

👉 Câteva detalii explicative despre anticorpi:

  1. Anticorpii sunt de fapt niște proteine care se comportă ca niște avertizoare, ca niște "stegulețe" care nu fac altceva decât să semnalizeze prezența antigenului, chemând acolo unde se fixează aceștia, întreg arsenalul mecanismului citotoxic de distrugere a virusului, respectiv a celulei infectate. Simplist vorbind.

  2. Sinteza anticorpilor reprezintă un consum important în economia generală a organismului. Corpul nostru nu face risipă. Anticorpii circulanți nu își au sensul atât timp cât organismul nu vine în contact cu virusul. Menținerea forțată a nivelului crescut de anticorpi în sânge este o tâmpenie. Nu asta înseamnă protecție împotrivă infecției... După cum am spus mai sus, anticorpii nu fac decât să semnalizeze unde există o problemă, fixându-se de această "problemă"...

  3. Supunerea organismului la vaccinări succesive nu va conduce decât la epuizarea resurselor acestuia. Menținerea "aiurea în tramvai" a unui nivel crescut de anticorpi circulanți este contra naturii. Într-o exprimare plastică, noi nu avem nevoie în organism de o armată de trepăduși neînarmați care nu fac altceva decât să se plimbe non stop prin organism, să inspecteze și să supravegheze, să consume toate "finanțele", "hrana" și energia organismului, iar în caz de invazie, organismul falimentat de puteri să nu mai aibă resurse pentru a achiziționa "muniția" și "artileria grea" pentru luptă. Despre asta este vorba.

  4. Organismul, în deșteptăciunea lui, și păstrând principiul firesc al naturii conform căruia nimic nu se irosește, ne-a înzestrat cu niște celule minune care stochează informații despre fiecare eveniment de acest gen. Informația stocată în celulele T și B "cu memorie" reprezintă esența răspunsului imun. De atât avem nevoie după fiecare infecție. De celule cu memorie. Este idealul. Dacă le obținem în cazul infectării cu Sars-Cov2, atunci de ce ne batem joc de sistemul nostru imunitar bombardându-l la nesfârșit cu ARN mesager viral? Care sunt riscurile?! Printre altele, bolile autoimune.

  5. Ce înseamnă boală autoimună? Sistemul imunitar care nu mai știe "pe ce lume este", începe să creeze anticorpi care se fixează pe celulele normale ale corpului, musculare, nervoase, celule din sânge, etc, și acestea sunt distruse de mecanismele citotoxice proprii. Cam acesta este riscul! Autodistrugerea. Merită asumat?!? Ahaa, dacă te vaccinezi împotriva unei infecții pe care NU AI MAI AVUT-O, atunci totul capătă sens!

  6. Evident că există și excepții de la regula "celulelor cu memorie", există variațiuni diverse. De exemplu anticorpii anti HIV sunt prezenți în organism pentru că acesta nu poate învinge virusul. În cazul HIV, virusul suferă mutații atât de rapide încât sistemul imunitar nu poate ține pasul cu aceste modificări, și luptă mereu până la epuizare.... În cazul virusului hepatitei C se întâmplă aproximativ același lucru. Dacă cele mai multe virusuri se înmulțesc dând naștere unor copii identice, virusul C produce copii diferite cu fiecare generație și „zăpăcește” sistemul imun. Și atunci organismul sintetizează practic mereu anticorpi împotriva acestor virusuri în încercarea de a le anihila. Dar asta este altă discuție...

👉 De curând am aflat că există un test care poate pune în evidență existența celulelor T și B cu memorie specifice acestui eveniment, adică infecției cu Sars-Cov2. Este scump deocamdată, 150 USD, dar știința evoluează și probabil că în scurt timp va deveni accesibil. Detectarea prezenței celulelor T și B cu memorie reprezintă o etapă esențială pentru persoanele care suspicionează că au trecut prin boală cândva, în trecut, și la care nivelul de anticorpi antiSars-Cov 2 este negativ. Pentru că dacă ai titrul de anticorpi negativ, asta nu înseamnă automant că nu ai avut boala.... De-aia vă spun mereu...Mai aveți puțintică răbdare!

Sursa: prin Dr. Adina Alberts

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment