Skip to content

Instantly share code, notes, and snippets.

Embed
What would you like to do?
Build termite terminal and vte/vte-ng on Ubuntu
# VTE
apt-get install autoconf libglib2.0-dev gtk-doc-tools libpcre2-dev libgirepository1.0-dev gperf libvte-2.91-dev libvte-dev valac unzip
wget https://github.com/thestinger/vte-ng/archive/0.46.0.a.zip
unzip 0.46.0.a.zip
rm 0.46.0.a.zip
cd vte-ng-0.46.0.a
bash autogen.sh
make && make install
cd ~
rm -rf vte-ng-0.46.0.a/
# TERMITE
apt install git
git clone --recursive https://github.com/thestinger/termite.git
cd termite/
make && make install
cd ~
rm -rf termite/
# TLP for Thinkpad x230
# apt install tlp tlp-rdw tp-smapi-dkms acpi-call-dkms smartmontools linux-tools-common
# apt install powertop
@jchook

This comment has been minimized.

Copy link

@jchook jchook commented Sep 22, 2017

Worked perfectly, thanks!

@bhediathewolf

This comment has been minimized.

Copy link

@bhediathewolf bhediathewolf commented May 23, 2018

Had issues with vte. There is a binary for it though, libvte-2.90-9, which was enough. So, now, it works on Deepin 15.5, too. Thanks mate.

@rbrtbrnschn

This comment has been minimized.

Copy link

@rbrtbrnschn rbrtbrnschn commented Dec 24, 2020

i am getting an error trying to run bash autogen.sh:

norlin@Calanthe:/tmp/temp/vte-ng-0.46.0.a$ bash autogen.sh
autoreconf: Entering directory `.'
autoreconf: configure.ac: not using Gettext
autoreconf: running: aclocal --force -I m4
autoreconf: configure.ac: tracing
autoreconf: configure.ac: not using Libtool
autoreconf: running: /usr/bin/autoconf --force
autoreconf: running: /usr/bin/autoheader --force
autoreconf: running: automake --add-missing --copy --force-missing
configure.ac:57: installing './compile'
configure.ac:16: installing './install-sh'
configure.ac:16: installing './missing'
doc/openi18n/Makefile.am: installing './depcomp'
src/Makefile.am:28: error: Libtool library used but 'LIBTOOL' is undefined
src/Makefile.am:28:   The usual way to define 'LIBTOOL' is to add 'LT_INIT'
src/Makefile.am:28:   to 'configure.ac' and run 'aclocal' and 'autoconf' again.
src/Makefile.am:28:   If 'LT_INIT' is in 'configure.ac', make sure
src/Makefile.am:28:   its definition is in aclocal's search path.
parallel-tests: installing './test-driver'
autoreconf: automake failed with exit status: 1
@kaspergrubbe

This comment has been minimized.

Copy link
Owner Author

@kaspergrubbe kaspergrubbe commented Dec 26, 2020

Hi @rbrtbrnschn

Do you have libtool installed?

@kaspergrubbe

This comment has been minimized.

Copy link
Owner Author

@kaspergrubbe kaspergrubbe commented Dec 26, 2020

This script is over 4 years old, there are some newer versions of vte-ng that have been released: https://github.com/thestinger/vte-ng/branches/all someone should give those a try :)

@redheadt

This comment has been minimized.

Copy link

@redheadt redheadt commented Feb 15, 2021

Hi @rbrtbrnschn
have you solved this problem already?
If yes i would be curious for the solution of it.

@rbrtbrnschn

This comment has been minimized.

Copy link

@rbrtbrnschn rbrtbrnschn commented Feb 19, 2021

Hi @rbrtbrnschn
have you solved this problem already?
If yes i would be curious for the solution of it.

sadly no @redheadt
i am currently using straight up gnome-terminal
did not try the newer scripts mention by @kasergrubbe
maybe try those

@redheadt

This comment has been minimized.

Copy link

@redheadt redheadt commented Feb 21, 2021

Hi @rbrtbrnschn
have you solved this problem already?
If yes i would be curious for the solution of it.

sadly no @redheadt
i am currently using straight up gnome-terminal
did not try the newer scripts mention by @kasergrubbe
maybe try those

This script solved all my problems, give it a try @rbrtbrnschn
https://github.com/ls4154/termite-ubuntu

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment